Presse

LHL lanserer i disse dager Hjertekampen og inviterer alle til å bli med på en enkel og inspirerende nasjonal kampanje for bedre folkehelse. 

Organisasjonen lover at du vil komme i bedre form før påske. Hjertekampen-appen, hvor du også får treningstips fra kjente idrettsprofiler, er klar til nedlastning.

Hjertekampen er et 6-ukers trenings- og kostholdsprogram utviklet av LHLs fysioterapeuter i samarbeid med lege og ernæringsfysiolog. Programmet har som mål å forbedre hjertehelsen (kondisjon), og forutsetter at deltakerne trener tre halvtimer per uke. Treningsøktene, som er tilpasset alt fra inaktive til folk i normalt god form, inneholder en kombinasjon av enkle intervall- og styrkeøvelser som demonstreres i korte videosnutter. I tillegg til LHLs fysioterapeut, Ona Eklund, bidrar også Marit Breivik, Vladimir Vukicevic, Susann Goksør Bjerkrheim og Øystein Pettersen i treningsvideoene. 

Mentaltrener Gyrid Beck Solberg inspirerer deltakerne til å yte maks og holde ut, mens hjertespesialist dr. Wasim Zahid forklarer sammenhengene mellom treningsinnsats og helse. Ernæringsfysiologer i LHL står bak programmets kostholdsråd og oppskrifter.

Hjertekampen støttes av en egen app (gratis nedlastning) og nettsiden hjertekampen.no. 

Hjertekampen er en naturlig videreføring av LHLs mangeårige engasjement for – og fokus på – folkehelse, en av grunnpilarene i organisasjonens arbeid siden starten i 1943.