For lokallag

Verktøykasse for lokallag

På denne siden finner du:

  • tekstforslag til statusoppdatering av lokallagets Facebook-side
  • tekst til oppdatering av din egen FB-profil (del med medlemmene)
  • forslag til tekst til leserinnlegg
  • forslag til tekst m/fotos og video som du kan sende til lokalavisen

Lokallagets Facebook-side

14. februar starter vi opp et enkelt, inspirerende og effektivt program for å hjelpe deg til å komme i bedre form. Hjertekampen er et nytt trenings- og kostholdsinitiativ hvor LHLs fysioterapeut Ona og norske idrettsprofiler viser deg med mosjonsøkter og treningsøvelser. Last ned Hjertekampen og kom i gang. Se hjertekampen.no.

Facebook topp - Lokallag

Din egen FB-profil

La LHLs Hjertekampen hjelpe deg til å komme i bedre form fra nå og til påske. Last ned appen Hjertekampen og kom i gang! Les mer om vårt 6-ukers treningsprogram på hjertekampen.no

Bruk Hjertekampens profilramme på facebook

 

Prøv selv – klikk her

Forslag til leserinnlegg

På tide å ta helsegrep også i vår kommune?

Det skrives og diskuteres mye om mangel på ressurser og kapasitet i helsetjenesten i kommunen vår, men det snakkes lite om “etterspørselssiden”. Etterspørselen etter helsetjenester er ingen konstant faktor, selv ikke under en pandemi, og her kan du og jeg – og ikke minst ordføreren og politikerne, ta enkle grep.

Folkehelsen er også summen av hva hver enkelt gjør for å ivareta egen helse, og her er det – dessverre – mange som ikke gjør nok. Koronapandemien, hjemmekontor og digitale møter bidrar til at vi går glipp av hverdagsmosjonen.

Vi stoler blindt på Helsedirektoratets anbefalinger når det gjelder smittevern, så hvorfor følger vi ikke direktoratets anbefalinger om å holde oss i fysisk aktivitet? Helsedirektoratet anbefaler at alle voksne, også eldre voksne, bør trene med høy intensitet i minimum 75 minutter per uke. 

LHL har nylig lansert Hjertekampen, et 6-ukers trenings- og kostholdsprogram hvor tre halvtimesøkter i uka vil gi deltakeren bedre hjertehelse. 

Dere politikere er gode på regnestykker, og her er skal dere få et enkelt et: hva blir helseeffekten dersom 10, 20 eller 50% av kommunens innbyggere sørger for å komme i bedre fysisk form før påske? Det er vitenskapelig bevist at styrket hjertehelse (kondisjon) reduserer den enkeltes risiko for å utvikle flere alvorlige livsstilssykdommer. Når folk kommer i bedre form så synker etterspørselen etter helsetjenester. Helsegevinsten fører også til redusert sykefravær, noe som burde interessere både arbeidsgivere og ansatte.

Og det beste av alt: kommunen trenger ikke å bevilge en eneste krone – dette er gratis.

Som leder av LHLs lokallag så deltar jeg selvsagt i Hjertekampen. Spørsmålet er om jeg vil se ordføreren og kommunepolitikere på en av mine tre ukentlige økter? Treffer jeg en lett andpusten bedriftsleder eller to på tur i skogen?

Jeg oppfordrer alle, ikke minst politikere og bedriftsledere, til å laste ned trenings- og kostholdsprogrammet Hjertekampen (app). Om noen uker vil det sikkert bli publisert en statistikk som, per kommune, viser hvor mange prosent av oss som deltar. La oss slå nabokommunene!

Forslag til lokal pressemelding

Lokal pressemelding:

< LHL lokallag > med gratis treningsprogram for alle

LHL lanserer i disse dager Hjertekampen og inviterer alle til å bli med på en enkel og inspirerende nasjonal kampanje for bedre folkehelse. Organisasjonen lover at du vil komme i bedre form før påske. Hjertekampen-appen, hvor du også får treningstips fra kjente idrettsprofiler, er klar til nedlastning.

Hjertekampen er et 6-ukers trenings- og kostholdsprogram utviklet av LHLs fysioterapeuter i samarbeid med lege og ernæringsfysiolog. Programmet har som mål å forbedre hjertehelsen (kondisjon), og forutsetter at deltakerne trener tre halvtimer per uke. Treningsøktene, som er tilpasset alt fra inaktive til folk i normalt god form, inneholder en kombinasjon av enkle intervall- og styrkeøvelser som demonstreres i korte videosnutter. I tillegg til LHLs fysioterapeut, Ona Eklund, bidrar også Marit Breivik, Vladimir Vukicevic, Susann Goksør Bjerkrheim og Øystein Pettersen i treningsvideoene. 

Mentaltrener Gyrid Beck Solberg inspirerer deltakerne til å yte maks og holde ut, mens hjertespesialist dr. Wasim Zahid forklarer sammenhengene mellom treningsinnsats og helse. Ernæringsfysiologer i LHL står bak programmets kostholdsråd og oppskrifter.

Hjertekampen støttes av en egen app (gratis nedlastning) og nettsiden hjertekampen.no. 

Hjertekampen er en naturlig videreføring av LHLs mangeårige engasjement for – og fokus på – folkehelse, en av grunnpilarene i organisasjonens arbeid siden starten i 1943.

Vedlegg (for digital publisering):

Film: Hjertekampen-trailer 90 sekunder: https://vimeo.com/509386422

Foto: Ona og idrettsprofilene 
Logo: Hjertekampen profil

Pressemelding – Hjertekampen i word